De eerste editie van de Utrechtse Etapas was een succes! 

Afgelopen zaterdag (24 september) vond de eerste editie van de Utrechtse Etapas plaats. Het weer zat aanvankelijk niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Menig deelnemer verscheen al enigszins verregend aan de start, waar onder het genot van koffie en gebak gelukkig droog gewacht kon worden tot de ergste regen voorbij was. Rond half 10 gingen de eerste deelnemers van start. Eerst die aan de 60 kilometer tocht, gevolgd door die aan de 35 kilometer tocht.

De routes namen de deelnemers mee het poldergebied ten Noorden van Utrecht in, langs de plassen van Loosdrecht, Tienhoven en Maarsseveen. Behalve de mooie route stond de dag natuurlijk ook in het teken van de heerlijke hapjes en drankjes onderweg. Zo werden de deelnemers bij de Noordertuin getrakteerd op een heerlijke bruschetta met pesto, meikaas, aardpeerchips en gegrilde druiven met keuze uit verschillende smaken limonade. Verderop kon genoten worden van de lekkere hapjes van de ZorgZusters die onder andere gevulde wraps en dadels klaar hadden gemaakt.

Bij de Stadstuin Zuilen konden de deelnemers zich even opwarmen aan de houtkachel en wederom genieten van koffie en gebak. Met dit keer verrukkelijke huisgemaakte dadelcake en blauwe bessen cake. Na deze laatste stop vervolgden de deelnemers hun route richting de finish bij Sporthal de Dreef waar ze ontvangen werden door Chef-kok Ahmed met een heerlijke warme kop Harira.

Daarmee kwam het evenement ten einde en gingen de deelnemers met een goed gevulde buik huiswaarts na een gezellige en actieve dag op de fiets. Tot volgend jaar!

Ga voor meer informatie en foto’s van het evenement naar www.utrechtse-etapas.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

inzamelactie fietsenFietsen brengen