Nieuwe inzamelactie fietsen voor hergebruik

Op zaterdag 12 maart organiseert fietscoalitie Heel Utrecht Fietst weer een inzamelactie ongebruikte fietsen voor fietsdeal. In Utrecht staan veel fietsen die niet meer gebruikt worden in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen op zaterdag 12 maart inzamelen, opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

In het kader van 900 jaar Utrecht heeft de fietscoalitie Heel Utrecht Fietst het doel om 900 mensen met een U-pas voor 30 euro per fiets aan een fiets te helpen (Fietsdeal). Inmiddels zijn meer dan 400 mensen via de fietsdeal geholpen aan een fiets. Maar er is veel meer vraag! Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Op zaterdag 12 maart is het mogelijk op twee plaatsen in Utrecht ongebruikte fietsen in te leveren. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl maar is niet noodzakelijk. Alle soorten fietsen en onderdelen zijn welkom, maar fietswrakken zal de organisatie niet aannemen. Die kunt u inleveren bij het afvalscheidingsstation.

Fietsen inleveren kan op zaterdag 12 maart op twee plaatsen in Utrecht. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is dit mogelijk bij BikeFlip (terrein tuincentrum Steck, Gageldijk 3) en tussen 10.00 uur en 16.00 uur op de Neude. Wilt u deze week al uw fiets die u niet meer gebruikt inleveren? Dit kan vanaf vandaag t/m 11 maart elke werkdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur bij BikeFlip (terrein tuincentrum Steck, Gageldijk 3). Meer informatie over de fietsdeal en de inzamelactie staat op de website www.heelutrechtfietst.nl.

De fietsdeal is een samenwerking tussen onder andere SportUtrecht, Fietsersbond Utrecht, BikeFlip, de Fietsburgemeester en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. Mensen met een U-pas kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets mee en kunnen ze die een jaar lang laten repareren bij de Fietshub Overvecht. Aanmelden fietsdeal kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl. Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Ook kinderfietsen zijn welkom. De Fietsersbond Utrecht en Heel Utrecht Fietst willen ook kinderen aan een fiets helpen. Er zijn minimaal 100 fietsen en ongeveer 10.000 euro nodig om minimaal 100 kinderen op de fiets te krijgen. ‘Wanneer 400 Utrechters 25 euro doneren, kunnen we ons doel al bereiken!’ aldus voorzitter Peter van Bekkum van de Fietsersbond afdeling Utrecht. ‘Afgelopen half jaar hebben we al deel van het beoogde bedrag behaald. Maar we zijn er nog niet dus alle donaties zijn welkom!’ Meer info of doneren? Mail naar info@heelutrechtfietst.nl.

inzamelactie fietsen
Recent Posts

Start typing and press Enter to search