Inzamelactie ongebruikte fietsen voor hergebruik

Op zaterdag 25 maart organiseert fietscoalitie Heel Utrecht Fietst een inzamelactie ongebruikte fietsen voor de fietsdeal, waarmee we mensen die dat niet kunnen betalen aan een fiets helpen.

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen op zaterdag 25 maart inzamelen en daarna opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

Inmiddels heeft fietscoalitie Heel Utrecht Fietst meer dan 1.200 mensen met een U-pas voor 30 euro aan een fiets geholpen (Fietsdeal). Maar de vraag is veel groter. Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Op zaterdag 25 maart is het mogelijk om in Utrecht ongebruikte fietsen in te leveren. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl maar is niet noodzakelijk.

Fietsen inleveren kan op zaterdag 25 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur aan de Fietshub Koningsweg (Koningsweg 358, voorheen terrein De Arm). Bij deze locatie staan wij klaar om de fietsen, zowel kinderfietsen als volwassen fietsen, in ontvangst te nemen. Fietsen die nog in goede staat zijn, worden opgeknapt en via de fietsdeal aan mensen met een laag inkomen op vertoon van U-pas voor 30 euro aangeboden in Utrecht. Zo kunnen zij zich goedkoop en duurzaam verplaatsen door de stad.

Daarnaast bieden wij 25 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur op deze locatie ook een gratis fietscheck aan voor iedereen die een fiets doneert. Zo weet u zeker dat uw fiets veilig en in goede staat op de weg komt. U kunt tijdens het wachten genieten van een gratis kopje koffie en een pannenkoek. Fietsen die niet meer bruikbaar zijn, worden op een verantwoorde manier gerecycled. Hiermee wordt voorkomen dat deze fietsen bij het grofvuil terechtkomen en er onnodig belasting wordt gelegd op het milieu.

Meer informatie over de fietsdeal en de algemene inzamelactie staat op de website www.heelutrechtfietst.nl. Heeft u op 25 maart niet de mogelijkheid maar wel een fiets die u graag wilt inleveren, mail dan naar info@heelutrechtfietst.nl. Wij zullen u dan mailen welke andere mogelijkheden er zijn om uw fiets in te leveren.

Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is een samenwerking tussen onder andere Fietsersbond afdeling Utrecht, Stichting Leergeld, de fietsburgemeester, ANWB, UW, Innovam (Tweewieleracademy), U-stal, SportUtrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. De Fietsdeal is voor volwassenen met een U-pas en kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets. Peter van Bekkum, Fietsersbond afdeling Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search