Inzamelactie ongebruikte fietsen voor hergebruik

Op zaterdag 18 september organiseert fietscoalitie Heel Utrecht Fietst een inzamelactie ongebruikte fietsen voor fietsdeal.

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen op zaterdag 18 september inzamelen, opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

Doel fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is om 900 mensen met een U-pas voor 30 euro per fiets aan een fiets te helpen (Fietsdeal). Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Op zaterdag 18 september is het mogelijk op een aantal plaatsen in Utrecht ongebruikte fietsen inzamelen. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl maar is niet noodzakelijk. Alle soorten fietsen en onderdelen zijn welkom, maar fietswrakken zal de organisatie niet aannemen. Die kunt u inleveren bij het afvalscheidingsstation.

Fietsen inleveren kan op zaterdag 18 september op een aantal plaatsen in Utrecht. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is dit mogelijk op de Neude. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur is het mogelijk bij De Dreef (Schooneggendreef 27) en bij de verkeerstuin (Vreugdenhillaan 50). Tussen 14.00 uur en 16.00 uur is het mogelijk om uw ongebruikte fiets in te leveren bij voetbalverenging Sporting’70 (Voorveldselaan 4). Meer informatie over de fietsdeal en de inzamelactie staat op de website www.heelutrechtfietst.nl.

De fietsdeal is een samenwerking tussen onder andere SportUtrecht, Fietsersbond Utrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. Mensen met een U-pas kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets mee en kunnen ze die een jaar lang laten repareren bij de Fietshub Overvecht. Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

De Fietsersbond Utrecht en Heel Utrecht Fietst willen ook kinderen aan een fiets helpen. Er zijn 100 fietsen en ongeveer 10.000 euro nodig om 100 kinderen op de fiets te krijgen. ‘Wanneer 400 Utrechters 25 euro doneren, kunnen we ons doel al bereiken!’ aldus voorzitter Peter van Bekkum van de Fietsersbond afdeling Utrecht. ‘Wanneer mensen hun overbodige fietsen en kinderfietsen aan Heel Utrecht Fietst willen doneren, kunnen we nog meer mensen helpen en komen meer Utrechters in beweging’ aldus Laurens Hitman van SportUtrecht.

inzamelactie
Recent Posts

Start typing and press Enter to search