Inzamelactie ongebruikte fietsen voor hergebruik groot succes

Op zaterdag 18 september zamelde fietscoalitie Heel Utrecht Fietst meer dan 150 ongebruikte fietsen in voor Fietsdeal en organiseert tweede inzamelactie.

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst zamelt deze ongebruikte fietsen in, gaat ze opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom. Tijdens eerste inzamelactie leverde dit ruim 150 ingezamelde fietsen op.

Doel fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is om 900 mensen met een U-pas voor 30 euro per fiets aan een fiets te helpen (Fietsdeal). Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Op zaterdag 18 september was het mogelijk op een aantal plaatsen in Utrecht ongebruikte fietsen in te leveren. Door het grote succes is er nu een tweede inzamelactie. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl maar is niet noodzakelijk. Alle soorten fietsen en onderdelen zijn welkom, maar fietswrakken zal de organisatie niet aannemen. Die kunt u inleveren bij het afvalscheidingsstation. Fietsen inleveren kan op zondag 10 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij De Dreef (Schooneggendreef 27). Meer informatie over de fietsdeal en de inzamelactie staat op de website www.heelutrechtfietst.nl.

De fietsdeal is een samenwerking tussen onder andere SportUtrecht, Fietsersbond Utrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. Mensen met een U-pas kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets mee en kunnen ze die een jaar lang laten repareren bij de Fietshub Overvecht. Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Fietstocht
Op zondag 10 oktober trappen we – letterlijk en figuurlijk – Heel Utrecht Fietst af met een fietstocht voor jong én oud! Deelnemers hebben de keuze uit twee prachtige fietstochten door het buitengebied van Utrecht. Deelnemers hebben de keuze uit een uitgepijlde route van 10 kilometer en 25 kilometer. Onderweg voltooien deelnemers diverse opdrachten, waardoor zij allerlei feitjes te weten komen over Utrecht. De start en finish vinden plaats op het plein bij De Dreef in Overvecht.

Inschrijven?
Inschrijven voor de fietstocht kan nog tot donderdag 7 oktober 23:59 uur via www.heelutrechtfiets.nl. Het tarief voor deelname is €5,00 per persoon, ongeacht de afstand die je wenst te fietsen. U-pashouders krijgen 20% op hun deelname. Het overige bedrag is volledig met het tegoed op de U-pas te betalen. Ook is het mogelijk om op de dag zelf in te schrijven bij de start. Dit kan zowel contant als met de pin. Echter betaal je een toeslag van €2,50 op de ticketprijs.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search