Utrecht 900 jaar: 900 fietsen voor Utrechters

Utrechtse organisaties stellen 900 fietsen beschikbaar voor inwoners om te vieren dat de stad dit jaar 900 jaar stadsrechten heeft. De fietsen zijn bedoeld voor Utrechters die zelf geen fiets kunnen betalen en kosten 30 euro. Hierbij hoort een jaar lang gratis fietsonderhoud. In Overvecht stelden de samenwerkende partijen al 300 fietsen beschikbaar via dit soort ‘fietsdeals’ en de Fietsersbond zamelde 100 kinderfietsen in. Nu komen daar nog eens 500 extra fietsen bij.

Utrecht is dé fietsstad en de gemeente wil dat iedere inwoner kan fietsen. De stad investeert in fietspaden, stallingen en snelle routes, maar ook in het toegankelijk maken van de fiets zelf voor iedereen die dat nodig heeft. Op deze manier kunnen inwoners makkelijker naar hun werk reizen en deelnemen aan sociale activiteiten. Ook is fietsen een actieve vorm van mobiliteit die Utrechters gezond en vitaal houdt.

De fietsdeals zijn voor U-pashouders uit Utrecht. Gebruik maken van de fietsdeal kan door een mail te sturen naar info@heelutrechtfietst.nl of lees hier meer.

Fietsdeal is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, SportUtrecht, Fietsersbond afdeling Utrecht, de fietsburgemeester, BikeFlip (uitvoerende organisatie) en Heel Utrecht Fietst (Project O).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

inzamelactie fietsen