Inzamelactie

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen inzamelen, opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

Wil je een fiets doneren? Dat kan als volgt:
Mail naar info@heelutrechtfietst.nl wat voor fiets je wilt doneren en liefst ook met foto erbij. Wij nemen dan contact op en maken een afspraak voor het inleveren van deze fiets.

25 Maart 2023 weer een speciale inzameldag
Fietsen inleveren kan op zaterdag 25 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur aan de Fietshub Koningsweg (Koningsweg 358, voorheen terrein De Arm). Bij deze locatie staan wij klaar om de fietsen, zowel kinderfietsen als volwassen fietsen, in ontvangst te nemen. Fietsen die nog in goede staat zijn, worden opgeknapt en via de fietsdeal aan mensen met een laag inkomen op vertoon van U-pas voor 30 euro aangeboden in Utrecht. Zo kunnen zij zich goedkoop en duurzaam verplaatsen door de stad.

Daarnaast bieden wij 25 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur op deze locatie ook een gratis fietscheck aan voor iedereen die een fiets doneert. Zo weet u zeker dat uw fiets veilig en in goede staat op de weg komt. U kunt tijdens het wachten genieten van een gratis kopje koffie en een pannenkoek. Fietsen die niet meer bruikbaar zijn, worden op een verantwoorde manier gerecycled. Hiermee wordt voorkomen dat deze fietsen bij het grofvuil terechtkomen en er onnodig belasting wordt gelegd op het milieu.

Doel Heel Utrecht Fietst
Het doel van de fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is om 900 mensen met een U-pas voor 30 euro per fiets aan een fiets te helpen (Fietsdeal). Inmiddels is dit doel bereikt. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om te fietsen. Wij gaan dus door! Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig.

Door het grote succes wordt er nu weer een inzamelactie georganiseerd. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl maar is niet noodzakelijk. Alle soorten fietsen en onderdelen zijn welkom, maar fietswrakken zal de organisatie niet aannemen. Die kunt u inleveren bij het afvalscheidingsstation.

Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is een samenwerking tussen onder andere Fietsersbond afdeling Utrecht, Stichting Leergeld, de fietsburgemeester, ANWB, UW, Innovam (Tweewieleracademy), U-stal, SportUtrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. De Fietsdeal is voor volwassenen met een U-pas en kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets. Peter van Bekkum, Fietsersbond afdeling Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Zo laten we zoveel mogelijk mensen op een goede fiets fietsen met als doel dat uiteindelijk Heel Utrecht Fietst!

  • Voor volwassenen uit Utrecht die een fiets willen is er de fietsdeal
  • De Fietsersbond is voor de kinderfietsen een donatieactie gestart, kijk hier voor meer informatie
  • Wilt u fietslessen volgen, kijk dan hier

Hier kan tekst komen

Start typing and press Enter to search