Inzamelactie

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen inzamelen, opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

Wil je een fiets doneren? Dat kan als volgt:
Mail naar info@heelutrechtfietst.nl wat voor fiets je wilt doneren en liefst ook met foto erbij. Wij nemen dan contact op en maken een afspraak voor het inleveren van deze fiets.

Zondag 10 oktober weer een speciale inzameldag
Doel fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is om 900 mensen met een U-pas voor 30 euro per fiets aan een fiets te helpen (Fietsdeal). Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Op zaterdag 18 september was het mogelijk op een aantal plaatsen in Utrecht ongebruikte fietsen in te leveren.

Door het grote succes is er nu een tweede inzamelactie. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl maar is niet noodzakelijk. Alle soorten fietsen en onderdelen zijn welkom, maar fietswrakken zal de organisatie niet aannemen. Die kunt u inleveren bij het afvalscheidingsstation. Fietsen inleveren kan op zondag 10 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij De Dreef (Schooneggendreef 27).

De fietsdeal is een samenwerking tussen onder andere SportUtrecht, Fietsersbond Utrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. Mensen met een U-pas kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets mee en kunnen ze die een jaar lang laten repareren bij de Fietshub Overvecht. Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Zo laten we zoveel mogelijk mensen op een goede fiets fietsen met als doel dat uiteindelijk Heel Utrecht Fietst!

  • Voor volwassenen uit Utrecht die een fiets willen is er de fietsdeal
  • De Fietsersbond is voor de kinderfietsen een donatieactie gestart, kijk hier voor meer informatie
  • Wilt u fietslessen volgen, kijk dan hier

Hier kan tekst komen

Start typing and press Enter to search